Hozzávalók:
4 szelet kenyér, 1 avokádó, 4 saláta levél, 4 szelet császár szalonna, kb. 25
dkg-nyi maradék sült vagy párolt csirkehús, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál kész
majonéz, só, bors.
Elkészítése:
Egy forró serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát, a szalonnát kivesszük és
papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk róla, a
visszamaradt zsiradékba pedig beletesszük a darabokra vágott húst és
felmelegítjük, majd ízesítjük sóval és borssal. A majonézet összekeverjük a
zúzott fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal, majd összekeverjük és
megkenünk vele 2-2 szelet kenyeret. Igy állítjuk össze a szendvicset: a
majonézzel megkent kenyér szeletre helyezünk szalonnát, rá a csirke húst, erre néhány
szelet -megtisztított és vékony szeletekre vágott- avokádót, most következik
egy saláta levél, végül pedig a másik szelet kenyér. Kissé megnyomkodjuk, majd
félbe vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése