Hozzávalók: 40 dkg barna cukor, 2 tojás, 23 dkg vaj, 38
dkg liszt, 5 evőkanál kakaó, 4 evőkanál víz, 1 evőkanál vanília kivonat, 10 dkg
karamella, 40 dkg sürített tej, 10 dkg kókusz reszelék, 10 dkg csokoládé, 1
teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só.
Elkészítése: Mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett 1
perc alatt felolvasztjuk a vajat, azután további 1 percíg hagyjuk állni. Ezután
hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a vizet és a vanília kivonatot és jól
kidolgozzuk. Most a tésztához keverjük a liszt-só-szódabikarbóna-kakaó
keveréket, aztán a darabokra tört vagy vágott karamellát. Ebből a masszából
félretszünk 1 bögrényit, a megmaradt tésztát sütőpapírral ellátott tepsibe
nyomkodjuk, rácsorgatjuk a sűrített tej és 2/3 mennyiségű kókuszreszelék
keverékét, erre kanállal adagoljuk a félretett masszát, végül pedig a megmaradt
kókusz reszeléket a tésztára szórjuk, ezután pedig előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt a süteményt készre
sütjük. Semmiképpen ne hagyjuk tovább a süteményt a sütőben!! A sütőből kivéve
hagyjuk 3 órán át hűlni, ezután az olvasztott csokoládéval lecsorgatjuk.
Kockákra vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése