2014. április 19., szombat

Csirkeragu leves









Hozzávalók: Egy csirke csontos része ( szárnyak, nyak, far-hát, együtt kb. 50-60 dkg), 1 köteg húsleveshez való zöldség, 2 burgonya, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1,5 dl tejföl, citromlé, só, bors, ételízesítő.

Elkészítése: A megmosott, megtisztított szárnyakat a megmosott, megtisztított és apróra vágott zöldségekkel, apróra kockákra vágott hagymával, a kockákra vágott krumplikkal és a sóval, a borssal, az ételízesítővel  együtt lassú tűzön –mint a húslevest- megfőzzük. A főzés végén egy habarást készítünk a lisztből és a tejből, behabarjuk vele a levest, felfőzzük,  majd a levesből néhány evőkanálnyival elkeverjük a tejfölt, ezt is a leveshez adjuk és azonnal lezárjuk a tüzet alatta. Citromlével és szükség szerint még sóval, borssal ízesíthetjük.



És ezennel kívánok mindenkinek áldott, boldog és békés Húsvéti Ünnepet! 

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Imádjuk a citromos csirkeragu levest!
Áldott, békés ünnepet kívánok viszont!

Gál Edith írta...

Köszönjük szépen, kedves Marisz! :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design