Hozzávalók:
A piskótához: 6 tojás, 10 evőkanál víz, 30 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1
teáskanálnyi reszelt narancshéj, 1 tasak sütőpor, csipetnyi só. A krémhez: 23
dkg natúr krémsajt, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál narancslé, 1 teáskanál reszelt
narancshéj, 1 dl tejszín. A díszítéshez: 1,5 dl tejszín, narancs szeletek.
Elkészítése:
Hagyományos módon piskótát készítünk: a tojásfehérjéket a vízzel, a cukorral és
a sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákat, majd a sütőporral
elegyített lisztet, végül pedig a narancshéjat. Óvatosan összekeverjük, majd
sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük a tésztát, amit előmelegített sütőben kb.
30 perc alatt készre ( tűpróba) sütünk. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen
kihűlni, majd a tepsiből kivéve, a piskótát lapjában 2 részre vágjuk. Időközben
elkészítjük a krémet: a krémsajtot habosra keverjük a porcukorral, a
narancslével és héjjal, majd lassanként hozzáöntjük a tejszínt is( tovább
keverve), amivel még lazább krémet kapunk. Ezt a krémet felhasználásíg a
hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Az alsó piskótalapra halmozzuk a hűtőből
kivett krémet, ráhelyezzük a második lapot, óvatosan megnyomogatjuk, majd
hagyjuk ujbóli kb. 4 órát a hűtőben pihenni, ezidő alatt a díszítésre szánt
tejszínhabot felverjük. Ezután a süteményt kivesszük a hűtőből, szeletekre
vágjuk, majd mindegyik szelet közepébe egy tejszínhab rózsát nyomunk
csillagcsőrös habzsákkal és narancsszeletekkel díszítve kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése