2014. április 10., csütörtök

Fokhagymás fehérboros csirkecomb









Hozzávalók: A húshoz: 6 egész csirkecomb, 2 fej fokhagyma, 1 vöröshagyma, 2 dl fehérbor, só, bors, sült csirke fűszerkeverék. A körethez: 1 szál zöldhagyma, kb. 30 dkg rizs, olaj, só, bors, ételízesítő, zöldpetrezselyem. A salátához fejes saláta és paradicsom.

Elkészítése: A megmosott csirkecombokat szépen megtisztítjuk, mindkét oldalukon meghintjük sóval, borssal és fűszerkeverékkel, majd sütőpapírral ellátott tepsibe rakosgatjuk. Közéjük tesszük a gerezdekre szedett, de nem megtisztított fokhagymát, a megtisztított és 8 darabba vágott vöröshagymát, nagyon kevés vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ezután kivesszük, a hús alá öntjük a bort, majd újból lefedjük, visszatesszük a sütőbe még kb. 15 percre. Az utolsó 10 percben az alufóliát levesszük, hogy a hús szépen megpiruljon. Ezidő alatt elkészítjük a párolt rizst is: olajon megpároljuk a megmosott, megtisztított és vékonyra vágott zöldhagymát, hozzáadjuk a rizst, ízesítjük a sóval, a borssal és az ételízesítővel, majd összekeverjük, felöntjük a rizs mennyiségének megfelelő 2-szeres mennyiségű vízzel, összekeverjük, majd lefedve, nagyon kis lángon puhára pároljuk. Amikor a rizs megpuhult, meghintjük a megmosott, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és lezárjuk alatta a tüzet, de melegen tartjuk. Elkészítjük a salátát is: a salátát leveleire szedjük, egyenként megmossuk és a megmosott, felszeletelt paradicsommal összekeverjük. A kisült húst a párolt rizzsel és a salátával kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design