Hozzávalók: A húshoz: 6 egész csirkecomb, 2 fej
fokhagyma, 1 vöröshagyma, 2 dl fehérbor, só, bors, sült csirke fűszerkeverék. A
körethez: 1 szál zöldhagyma, kb. 30 dkg rizs, olaj, só, bors, ételízesítő,
zöldpetrezselyem. A salátához fejes saláta és paradicsom.
Elkészítése: A megmosott csirkecombokat szépen
megtisztítjuk, mindkét oldalukon meghintjük sóval, borssal és fűszerkeverékkel,
majd sütőpapírral ellátott tepsibe rakosgatjuk. Közéjük tesszük a gerezdekre
szedett, de nem megtisztított fokhagymát, a megtisztított és 8 darabba vágott
vöröshagymát, nagyon kevés vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával és
előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ezután kivesszük, a hús alá
öntjük a bort, majd újból lefedjük, visszatesszük a sütőbe még kb. 15 percre.
Az utolsó 10 percben az alufóliát levesszük, hogy a hús szépen megpiruljon.
Ezidő alatt elkészítjük a párolt rizst is: olajon megpároljuk a megmosott,
megtisztított és vékonyra vágott zöldhagymát, hozzáadjuk a rizst, ízesítjük a
sóval, a borssal és az ételízesítővel, majd összekeverjük, felöntjük a rizs
mennyiségének megfelelő 2-szeres mennyiségű vízzel, összekeverjük, majd
lefedve, nagyon kis lángon puhára pároljuk. Amikor a rizs megpuhult, meghintjük
a megmosott, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és lezárjuk alatta a tüzet, de
melegen tartjuk. Elkészítjük a salátát is: a salátát leveleire szedjük,
egyenként megmossuk és a megmosott, felszeletelt paradicsommal összekeverjük. A
kisült húst a párolt rizzsel és a salátával kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése