Hozzávalók: 4 sertéskaraj, 1 narancs, kb. 50 ml fehérbor,
zöldpetrezselyem, kakukkfű, olaj, só, frissen őrölt bors. A rizshez: 1 szál
zöldhagyma, kb. 30 dkg rizs, olaj, só, bors, ételízesítő, zöldpetrezselyem. A
salátához fejes saláta és paradicsom.
Elkészítése: A megmosott és szárazra törölt hússzeletek
mindkét oldalát meghintjük borssal, fűszerezzük kakukkfűvel, majd 1-2 szál megmosott, de egészben hagyott zöldpetrezselyemmel a tetején
hűtőszekrényben hagyjuk állni kb. 1 órát. Ezután kivéve a hűtőből,
felforrósított olajban mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk ( a petrezselyemmel együtt süssük meg), majd egy fél
narancs levét rácsavarunk, meghintjük sóval, megfordítjuk, a narancs másik
felének is a levét is a húsra csavarjuk, ezután nagyon kis lángon, lefedve
puhára pároljuk/sütjük meg-meg fordítva. Az utolsó 5 percben öntjük a húshoz a
bort, ezzel együtt még 5 percig pároljuk, majd a húst levesszük a tűzről. Egy
másik edényben olajon megpároljuk a megmosott, megtisztított és vékonyra vágott
zöldhagymát, hozzáadjuk a rizst, ízesítjük a sóval, a borssal és az
ételízesítővel, majd összekeverjük, felöntjük a rizs mennyiségének megfelelő
2-szeres mennyiségű vízzel, összekeverjük, majd lefedve, nagyon kis lángon
puhára pároljuk. Amikor a rizs megpuhult, meghintjük a megmosott, apróra vágott
zöldpetrezselyemmel és lezárjuk alatta a tüzet, de melegen tartjuk. Elkészítjük
a salátát is: a salátát leveleire szedjük, egyenként megmossuk és a megmosott,
felszeletelt paradicsommal összekeverjük. A kisült hús szeleteket a párolt
rizzsel és a salátával kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése