Csokis keksz ( kb. 30-35 darabhoz)
Hozzávalók: 30-30 dkg cukor és zabpehely, 20 dkg
csokoládé, 12 dkg vaj, 1,2 dl tej, 4 evőkanál kakaó, fél teáskanál instant
kávépor, csipetnyi só.
Elkészítése: Összekeverjük a cukrot, a kakaót, a kávéport,
a tejet és a vajat, felforraljuk és 2 percig főzzük, levéve a tűzről azonnal
belekavarjuk a kis darabokra tördelt csokoládét, a zabpelyhet és a sót,
összekeverjük, majd kiskanállal halmokat helyezünk egy sütőpapírral ellátott
tepsibe. A tepsit hűtőszekrénybe tesszük kb. 30 percre, ezalatt a kekszek
megdermednek, majd a hűtőből kivéve tálcára rakosgatjuk és kínáljuk.
2 megjegyzés:
Szia!
Bármilyen zabpehelyből el lehet készíteni?
Szia! Én a Lidl-ből veszem az 50 dkg-os kiszerelésűt, más félét még nem vettem. Ez nekem eddig bevált. Remélem, sikerülni fog :)
Megjegyzés küldése