Tejfölös krumplileves ( 4 személyre)
Hozzávalók: 30 dkg krumpli, 1 l húsleves, 2 dl tejföl, 2
evőkanál liszt, 2 szelet kenyér, 1 csokor zöldpetrezselyem, olaj, ecet, só,
bors.
Elkészítése: A jól megmosott, megtisztított és kockákra
vágott krumplit a húslevesben puhára főzzük. Ezidő alatt a kenyeret kockákra
vágjuk és kevés olajban megpirítjuk, majd konyhai papíron hagyjuk lecsepegni. A
lisztet összekeverjük a tejföllel és néhány evőkanál levessel, ezzel behabarjuk
a levest, szükség szerint ízesítjük sóval, borssal, folytonosan kevergetve
felforraljuk, végül a megmosott és apróra vágott zöldpetrezselyemmel
meghintjük, most adunk hozzá tetszés szerint ecetet, elkeverjük és azonnal
levesszük a tűzről. Tálaláskor a pirított kenyérkockákkal megszórva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése