Hozzávalók: A salátához: 30-35 dkg koktélparadicsom, 2
csokor hónapos retek, 1 kígyóuborka, 3 szál zöldhagyma, 1 fejes saláta, 15 dkg
juhsajt. A kapros öntethez: 1 kisebb hagyma, 2 dl görög joghurt, 4 evőkanál
frissen aprított kapor, 2 evőkanál citromlé, só, frissen őrölt bors.
Elkészítése: A megmosott paradicsomokat félbe-, a
megmosott retket, uborkát héjastól, a megtisztított zöldhagymát nagyon vékony szeletekre, a sajtot kockákra
vágjuk, a megmosott salátát kisebb darabokra tépkedjük. Az öntethez a
megtisztított hagymát nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a joghurthoz, majd
ízesítjük a kaporral, a citromlével, sóval és borssal és jól összekeverjük. A
zöldségeket ízlésesen elrendezzük egy lapos tálon, mellé tesszük az öntetet és
így tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése