Tökmaglisztes kifli ( kb. 48-50 darabhoz)
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 30 dkg tökmagliszt, 1,5
evőkanál szárított élesztő, 1 evőkanál cukor, 6 dl tej, 2 dl olaj, 1,5 evőkanál
só. A kenéshez tojás, a szóráshoz szezámmag.
Elkészítése: A kétféle liszthez adjuk az élesztőt, a
cukrot, a sót, a langyos tejet és az olajat. Jól eldolgozzuk, majd lisztezett
felületen 4 részre osztjuk, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, ezután pedig
tetszés szerinti cikkekre vágjuk, felsodorjuk és a kifliket sütőpapírral
ellátott tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással megkenjük és szezámmaggal
megszórjuk. Végül előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt készre
sütjük. Kihűlve kínáljuk egy bögre tea társaságában.
Megj. Természetesen használhatunk csak sima lisztet, vagy
akár a tökmagliszt helyett használhatunk teljes kiőrlésű lisztet. A szárított
élesztő helyett pedig 5 dkg friss élesztőt használhatunk, azt kevés cukorral és
langyos tejjel előbb felfuttatjuk, aztán adjuk hozzá a liszthez. A tésztát nem
szükséges külön kelni hagyni!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése