2015. június 11., csütörtök

Kukoricás-paprikás saláta


Hozzávalók: 50 dkg kukorica (konzerv), 2 piros kaliforniai paprika, 1 lila hagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, frissen őrölt bors. Az öntethez: 6 evőkanál olivaolaj, 2 evőkanál fehér borecet, 1 evőkanál citromlé, 1 gerezd fokhagyma.


Elkészítése: Először elkészítjük az öntetet: a megtisztított és nagyon apróra vágott fokhagymát összekeverjük az olajjal, az ecettel meg a citromlével, és félretesszük. A megmosott paprikát kicsumázzuk és kisebb kockákra-, a megtisztított hagymát ugyancsak apró kockákra vágjuk, a kukoricát leszűrjük, a megmosott petrezselymet felaprítjuk. A paprikához adjuk a kukoricát meg a hagymát, összekeverjük, majd kanalanként rácsorgatjuk az öntetet, sóval és frissen őrölt borssal izesitjük, megszórjuk petrezselyemzölddel. Összekavarjuk és máris tálalhatjuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design