Fetás-paradicsomos zöldbab saláta ( 4 személyre)
Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 3 paradicsom, 1 közepes
lilahagyma, 20 dkg feta sajt. Az öntethez: 4 evőkanál olívaolaj, 1-1 evőkanál
balzsamecet és citromlé, 1 gerezd fokhagyma, fél teáskanál mustár, só és bors.
Elkészítése: A megtisztított, megmosott zöldbabot annyi
–enyhén sóval ízesített- vízben amennyi éppen ellepi, 8-10 perc alatt
roppanósra főzzük, ezután azonnal jeges vízbe tesszük, majd leszűrjük és
hagyjuk hűlni. Ezidő alatt a fokhagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk,
hozzáadjuk a mustárt, az olajat, az ecetet és a citromlevet, majd az öntetet
sóval és borssal ízesítjük és jól összekeverjük. Az öntettel meglocsoljuk a
zöldbabot, majd összekeverjük az időközben megtisztított és apróra felvágott
hagymával. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 1 órára és majd csak tálalás előtt
adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot, végül pedig rámorzsoljuk a feta
sajtot és tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése