Hozzávalók ( 6 személyre): 50 dkg csont és bőr nélküli
csirkemell, 2 piros paprika ( kápia vagy paradicsompaprika), 1 doboz sürített
paradicsom/3 db friss, hámozott és összetört paradicsom, 40 dkg főtt szárazbab,
3 l húslé, 1 nagyobb lilahagyma, 3 gerezd fokhagyma, olaj, fél teáskanál
szárított oregánó, só, bors, petrezselyemzöld; a tálaláshoz tejföl.
Elkészítése: A forró olajban hirtelen megsütjük az
előzőleg kisebb darabokra vágott-, majd sóval és borssal ízesített csirkemellet,
ezután a húst kivesszük az olajból és félretesszük. A visszamaradt olajhoz még
adunk kb. 2 evőkanálnyi olajat, ebben üvegesre pároljuk az apróra vágott
hagymát, hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát, végül pedig a kisebb
kockákra aprított paprikát. Együtt pároljuk kb. 5 percig, ezidő alatt
felforraljuk a húslevet. A hagymás paprikához adjuk az elősütött húst, a
paradicsomot és a babot, felöntjük a felforralt húslével, ízesítjük az
oregánóval, szükség szerint sóval és borssal, és addig főzzük, míg a hús puha
lesz. Ekkor levéve a tűzről, meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel,
majd tejföllel kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése