2017. december 4., hétfő

Csirkés babos leves


Hozzávalók ( 6 személyre): 50 dkg csont és bőr nélküli csirkemell, 2 piros paprika ( kápia vagy paradicsompaprika), 1 doboz sürített paradicsom/3 db friss, hámozott és összetört paradicsom, 40 dkg főtt szárazbab, 3 l húslé, 1 nagyobb lilahagyma, 3 gerezd fokhagyma, olaj, fél teáskanál szárított oregánó, só, bors, petrezselyemzöld; a tálaláshoz tejföl.


Elkészítése: A forró olajban hirtelen megsütjük az előzőleg kisebb darabokra vágott-, majd sóval és borssal ízesített csirkemellet, ezután a húst kivesszük az olajból és félretesszük. A visszamaradt olajhoz még adunk kb. 2 evőkanálnyi olajat, ebben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát, végül pedig a kisebb kockákra aprított paprikát. Együtt pároljuk kb. 5 percig, ezidő alatt felforraljuk a húslevet. A hagymás paprikához adjuk az elősütött húst, a paradicsomot és a babot, felöntjük a felforralt húslével, ízesítjük az oregánóval, szükség szerint sóval és borssal, és addig főzzük, míg a hús puha lesz. Ekkor levéve a tűzről, meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd tejföllel kínáljuk.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design