Hozzávalók ( kb. 40 darabhoz): 30 dkg liszt, 23 dkg vaj,
20 dkg cukor, 1 tojás és egy tojássárga, 8 dkg darált mogyoró, 2 evőkanál
instant kávépor, 1 teáskanál vanília kivonat, fél teáskanál sütőpor, csipetnyi
só. A töltéshez és a díszítéshez: kb. 15-20 dkg-nyi csokoládé.
Elkészítése: Habosra keverjük a vajat a cukorral,
hozzáadjuk a tojást és a tojássárgát, a kávéport és a vanília kivonatot, aztán
a liszt-mogyoró-sütőpor-só keveréket. A tésztát simára dolgozzuk, majd három
részre osztjuk, mindegyiket háztartási fóliába csomagoljuk és fagyasztóba
tesszük 1 órára. Onnan kivéve lisztezet
felületen vékonyra nyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk, majd
sütőpapírral ellátott tepsibe téve, előmelegített sütőben 6-8 perc alatt készre
sütjük. Miután kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk és lecsorgatunk
olvasztott csokoládéval.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése