Hozzávalók ( 4 személyre): 50 dkg csont és bőr nélküli
csirkemell, 25 dkg tészta, 5 közepes paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor
bazsalikom, 50 ml olaj, 4 evőkanál vaj, só és bors.
Elkészítése: A csirkemellet lapjában két szeletre vágjuk,
majd mindkét oldalát sóval és borssal ízesítjük. A paradicsomokat leforrázzuk,
héjukat lehúzzuk, majd a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk; ugyancsak apróra
vágjuk a bazsalikomot és a fokhagymát is. A tésztát kifőzzük a szokásos módon.
Kevés forró olajban átsütjük a csirkemellek mindkét oldalát, majd a húst
kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt olajat hagyjuk 1 percet hűlni, majd
hozzáadjuk a paradicsomot és addig hevítjük, míg a paradicsom kissé sétesik.
Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát és a vajat, majd hagyjuk, hogy a vaj teljesen
elolvadjon, ezután pedig a mártásba tesszük a csirkemelleket és az egészet
átforrósítjuk. A kifőtt tésztára helyezzük a csirkemelleket, meglocsoljuk a
paradicsomos mártással, meghintjük a felvágott bazsalikommal és azonnal
kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése