Hozzávalók ( 1 rúdhoz): 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 12 dkg
cukor, 2 tojás, 5 dkg csokoládé, 1-2 dl narancslé, 1-1 teáskanál sütőpor és
őrölt fahéj, csipetnyi só; a tetejére 1 narancs, 15 dkg csokoládé, 10 dkg
cukor, 2 dl víz.
Elkészítése: A vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként
hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverve, majd felváltva a
narancslevet és a sütőporral, fahéjjal, sóval átszitált lisztet, végül pedig a
durvára vágott csokoládét is a masszához adjuk. A tésztát egy sütőpapírral
kibélelt gyümölcskenyér formába öntjük, előmelegített sütőben kb. 45-50 perc
alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. Ezidő alatt a narancsot vékony szeletekre
vágjuk és a cukorból és vízből felfőzött szirupban kb. 10 percig főzzük, majd
kivesszük a szirupból. Ezzel a sziruppal meglocsoljuk a forró csokikenyeret és
hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután leöntjük a kenyeret a felolvasztott
csokoládéval és szépen elrendezzük rajta a narancsszeleteket. Hagyjuk kissé állni,
majd szeletekre vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése