2017. december 11., hétfő

Őszi krumplileves fodros kellel


Hozzávalók ( 4 személyre): 25 dkg friss kolbász, 2 krumpli, 20 dkg fodros kel, 5 dl húslé, 7,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, só és bors.


Elkészítése: A kolbászhúst kinyomkodjuk a bélből; kevés forró olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a kolbászhúst és együtt morzsalékosra sütjük. Meghintjük a liszttel, összekeverjük, majd felöntjük a húslével, felforraljuk és hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott krumplit, a kisebb darabokra vágott kelt. Addig főzzük, míg a krumpli megpuhul, ekkor öntjük hozzá a tejet és a tejszínt, újból felforraljuk és ha szükséges sóval és borssal ízesítjük. Levéve a tűzről, még forrón kínáljuk. 


2 megjegyzés:

Anikó írta...

Ez nagyon finom kis leveske :-) A kolbászhúst akár kis gombóckákban is bele lehetne főzni, de morzsalékosan is jó lehet :-)

Gál Edith írta...

Teljes mértékben egyetértek, Anikó! Nagyon finom leves, még a pincos lányomnak is nagyon ízlett :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design