Hozzávalók ( 4 személyre): 40 dkg hámozott paradicsom, 1
l húsleves, 2,5 dl tejszín, 2 lilahagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor
bazsalikom, reszelt sajt, 3 evőkanál olaj, só, bors.
Elkészítése: A forró olajon üvegesre pároljuk az apróra
vágott hagymát, mesózzuk, majd hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát
és folytonosan kevergetve tovább pároljuk. Kb. 5 perc múlva a hagymához adjuk a
paradicsomot és húslevet, sóval és borssal ízesítve felforraljuk, majd csendes
tüzön, további 15 percig főzzük a levest. Ezután levesszük a tűzről és
botmixerrel pűrésítjük. Most hozzáadjuk a tejszínt és az időközben apróra
vágott bazsalikom ¾ részét, majd további 10 percig főzzük még a levest. Levéve
a tűzről meghintjük frissen őrölt borssal, a sajttal, végül pedig a megmaradt
bazsalikommal és azonnal kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése