2017. december 1., péntek

Tejszínes bazsalikomos paradicsomleves


Hozzávalók ( 4 személyre): 40 dkg hámozott paradicsom, 1 l húsleves, 2,5 dl tejszín, 2 lilahagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom, reszelt sajt, 3 evőkanál olaj, só, bors.

Elkészítése: A forró olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, mesózzuk, majd hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát és folytonosan kevergetve tovább pároljuk. Kb. 5 perc múlva a hagymához adjuk a paradicsomot és húslevet, sóval és borssal ízesítve felforraljuk, majd csendes tüzön, további 15 percig főzzük a levest. Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel pűrésítjük. Most hozzáadjuk a tejszínt és az időközben apróra vágott bazsalikom ¾ részét, majd további 10 percig főzzük még a levest. Levéve a tűzről meghintjük frissen őrölt borssal, a sajttal, végül pedig a megmaradt bazsalikommal és azonnal kínáljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design