Hozzávalók: Egy csirke csontos része ( szárnyak, nyak,
far-hát, együtt kb. 50-60 dkg), 1 köteg húsleveshez való zöldség, 2 burgonya, 1
vöröshagyma, 2 evőkanál
liszt, 2 dl tej, 1,5 dl tejföl, citromlé, só, bors, ételízesítő.
Elkészítése: A
megmosott, megtisztított szárnyakat a megmosott, megtisztított és apróra vágott
zöldségekkel, apróra kockákra vágott hagymával, a kockákra vágott krumplikkal
és a sóval, a borssal, az ételízesítővel
együtt lassú tűzön –mint a húslevest- megfőzzük. A főzés végén egy
habarást készítünk a lisztből és a tejből, behabarjuk vele a levest,
felfőzzük, majd a levesből néhány
evőkanálnyival elkeverjük a tejfölt, ezt is a leveshez adjuk és azonnal
lezárjuk a tüzet alatta. Citromlével és szükség szerint még sóval, borssal
ízesíthetjük.
És ezennel kívánok mindenkinek áldott, boldog és békés Húsvéti Ünnepet!
2 megjegyzés:
Imádjuk a citromos csirkeragu levest!
Áldott, békés ünnepet kívánok viszont!
Köszönjük szépen, kedves Marisz! :)
Megjegyzés küldése