Hozzávalók ( 4-6 személyre): kb. 60 dkg krumpli, 15-15
dkg bacon szalonna és reszelt sajt, 8-8 dl húsleves és tej, 3-3 evőkanál
tejföl, vaj és liszt, 1 hagyma, só és bors; a tálaláshoz reszelt sajt,
szalonnakockák és zöldhagyma.
Elkészítése: Az apró kockákra vágott szalonnát
kiolvasztjuk, majd a pörcöt kivesszük a zsiradékból. Ehhez a visszamaradt
zsiradékhoz adjuk a vajat, üvegesre pároljuk benne az apróra vágott hagymát,
ezután a hagymát meghintjük a liszttel, összekeverjük, majd kavargatva
felöntjük a levessel és a tejjel, ízesítjük sóval és borssal, hozzáadjuk a
közben kockákra vágott krumplit és néha megkavargatva addig főzzük, míg a
krumpli megpuhul. Ekkor a leveshez adjuk a szalonnát, a sajtot, felforraljuk,
majd a tejfölt is hozzákeverjük, szükség szerint ízesítjük és azonnal levesszük
a tűzről. Megszórjuk felszeletelt zöldhagymával, sajttal és szalonnával, majd
kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése