Hozzávalók ( 6 személyre): kb. 35-40 dkg főtt sonka, 70
dkg krumpli, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 5 dl
tej, húsleves, 3 evőkanál vaj, só, bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A sonkát és megtisztított krumplit nagyobb
kockákra-, a sárgarépát nem túl vastag szeletekre, a hagymát és fokhagymát
pedig apróra vágjuk. A felolvasztott vajban üvegesre pároljuk a hagymát,
hozzáadjuk a fokhagymát, együtt pároljuk kevés ideig, ezután hozzáadjuk a
sonkát, erős tüzön kissé megpirítjuk, majd a sárgarépát is hozzáadjuk. Kevés
húslevessel ( kb. 50 ml-nyivel) felöntjük, kis lángon, lefedve pároljuk, míg a
sárgarépa kissé megpuhul. Ekkor meghintjük a liszttel, összekavarjuk és
folytonosan kavargatva kicsit megpirítjuk, felöntjük a tejjel, ugyancsak
kavargatva felforraljuk, hozzáadjuk a krumplit, ezután pedig kb. 1-1,5 liter
húslevessel öntjük fel. Felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük és addig főzzük,
míg a krumpli és a sárgarépa is puhára főttek. Ekkor meghintjük a levest apróra
vágott zöldpetrezselyemmel, majd levesszük a tűzről és tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése