Hozzávalók ( 8 személyre): 1,5 kg krumpli, 6 gerezd
fokhagyma, 50 ml olívaolaj, só, bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A jól megmosott krumplit héjastól nagyobb
kockákra vágjuk, majd összekeverjük az olajjal, az apróra vágott fokhagymával,
majd sóval és borssal ízesítjük és jól összekeverjük. Egy nagyobb –
sütőpapírral ellátott- tepsiben szétterítjük a krumplit, majd előmelegített
sütőben kb. 1 óra alatt készre, szép piros-ropogósra sütjük úgy, hogy félidőben
egyszer óvatosan megforgatjuk, hogy egyenlően süljön át. Amikor készen van, a
tepsiből kiborítjuk, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk és azonnal
kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése