Hozzávalók ( 4 személyre): 60 dkg csirkemell, 1 narancs
leve, 50 ml szójaszósz, 2 evőkanál méz, 1-1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
és olívaolaj; a sütéshez olaj és 1,5 evőkanál vaj; a tálaláshoz szezámmag,
zöldhagyma és párolt rizs.
Elkészítése: A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk.
Összekeverjük a narancslevet a szójaszósszal, a mézzel, a gyömbérrel és az
olajjal, majd ebbe a páclébe tesszük bele a húsdarabokat, aztán az edényt letakarjuk
és 20 percig hűtőszekrényben tartjuk. Ezután a húst leszűrjük, a páclevet
felfogjuk. Kevés forró olajban, néha megkavargatva kb. 5 perc alatt megpirítjuk
a húst, majd kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékhoz öntjük a
páclevet, hozzáadjuk a vajat, majd kis lángon felforraljuk és addig főzzük, míg
kissé besűrűsödik. Most visszatesszük a húst az öntethez, összekeverjük és
felforrósítjuk. A húst forró párolt rizsre halmozzuk, meghintjük szezámmaggal
és apróra vágott zöldhagymával, végül kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése