Hozzávalók ( 4 személyre): 40 dkg bármilyen száraz
tészta, 50 dkg csirkemell, 6 paradicsom, 3 szál zöldhagyma, 2,5 dl fehérbor,
1,5 dl tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál vaj, 2 evőkanál olaj, só és
bors; a tálaláshoz kevés reszelt sajt és apróra vágott zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A tésztát a szokásos módon, bő, sós vízben
kifőzzük, majd leszűrjük és átöblítjük; levéből felfogunk kb. 2 dl-nyit,
félretesszük. Időközben sóval és borssal meghintjük/ízesítjük a csirkemell mindkét oldalát, majd a
felforrósított olajon, mindkét oldalán 5-5 perc alatt megpirítjuk. Ezután
kivesszük az olajból, 10 percig pihentetjük, majd pedig csíkokra vágjuk a húst.
A visszamaradt olajba tesszük a vajat, az apróra vágott zöldhagymát, fokhagymát
és paradicsomot, kicsit pároljuk, majd felöntjük a borral és addig pároljuk,
míg a lé felére csökken. Most öntjük hozzá a tejszínt, sóval és borssal
ízesítjük. Felforraljuk, visszatesszük a húst, ha szükséges, még ízesítjük,
majd az egészet a leszűrt tésztára öntjük és összekeverjük. Megszórjuk a
sajttal és a zöldpetrezselyemmel és tálaljuk.
Megj. Abban az esetben, ha „levesesebben” szeretjük,
öntsünk a tejszínes mártáshoz a tészta főzőlevéből annyit, hogy jó sok leve
legyen. Ezzel felforraljuk és ezután öntjük a tésztára.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése