Hozzávalók ( 4 személyre): 25 dkg friss kolbász, 2
krumpli, 20 dkg fodros kel, 5 dl húslé, 7,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 1 púpozott
evőkanál liszt, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, só és bors.
Elkészítése: A kolbászhúst kinyomkodjuk a bélből; kevés
forró olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a
fokhagymát, majd a kolbászhúst és együtt morzsalékosra sütjük. Meghintjük a
liszttel, összekeverjük, majd felöntjük a húslével, felforraljuk és hozzáadjuk
a megtisztított és kockákra vágott krumplit, a kisebb darabokra vágott kelt.
Addig főzzük, míg a krumpli megpuhul, ekkor öntjük hozzá a tejet és a tejszínt,
újból felforraljuk és ha szükséges sóval és borssal ízesítjük. Levéve a tűzről,
még forrón kínáljuk.
2 megjegyzés:
Ez nagyon finom kis leveske :-) A kolbászhúst akár kis gombóckákban is bele lehetne főzni, de morzsalékosan is jó lehet :-)
Teljes mértékben egyetértek, Anikó! Nagyon finom leves, még a pincos lányomnak is nagyon ízlett :)
Megjegyzés küldése